top of page

Bureau van slaap in de kinderopvang

Trainingen voor pedagogisch medewerkers:

 

Bureau van slaap heeft niet alleen kennis van slaap, maar door de jarenlange ervaring van Anneke als trainer en coach binnen de kinderopvang, weten wij precies welke praktische handvatten jij als pedagogisch medewerker nodig hebt.

Sinds 2020 trainen wij medewerkers binnen de kinderopvang op het gebied van slaap.

In een praktische, interactieve training (zowel online als live op locatie mogelijk) nemen we jou mee in de wereld van slaap.  Zodat jij die handvatten hebt om meer rust en slaap op jouw groep te krijgen. Dit hebben we uiteraard aangepast naar de praktische mogelijkheden die jij als pedagogisch medewerker hebt.

 

Nu zijn er heel wat verschillende manieren om een kindje te laten slapen, maar wij gaan voor een duurzame en liefdevolle aanpak. Dat betekent dat we kinderen niet laten huilen in hun ledikantje. Dit vraagt soms wat geduld en tijd. En dat heb jij niet altijd op jouw groep met nog een aantal kindjes waar jij verantwoordelijkheid voor bent.

 

De training is niet bedoelt om jou een slaapcoach te maken of van een slecht slapend kindje een goed slapend kindje te maken.

 

Ons doel is om jou handvatten te geven, zodat je kan bijdragen aan meer slaap en meer rust op jouw groep.

 

Naast de praktische tips, zoomen we ook in op pedagogisch partnerschap; hoe kan jij samen met ouders bouwen aan een mooie slaapbasis? Maar we behandelen ook vragen als;

  • ‘Wat kan jij betekenen voor een minder goed slapend kind?'  

  • ‘Wat doe je als een kind niet wil slapen?’

  • ‘Moet je kinderen laten huilen om in slaap te leren vallen, of kan het ook op een liefdevolle, andere manier?’

 

Het is een hele interactieve training met veel ruimte voor vragen uit de praktijk.

Wat kan je verwachten? In 2 uur tijd nemen wij jou op een interactieve manier mee in het onderwerp; ‘meer rust en slaap op de opvang’. Een stukje theorie, ondersteund door mooie animatiefilmpjes met achtergrondinformatie. We delen praktische tips aan de hand van vooraf ingebrachte casussen. We beloven een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk met hier en daar wat discussie, maar ook veel humor. Na afloop ontvangt iedereen een handige hand-out als naslagwerk.

IMG_6635.jpeg

Anneke is slaapcoach en trainer bij Bureau van Slaap. Voordat Anneke slaapcoach werd, werkte zij als trainer en coach binnen de kinderopvang. De combinatie van haar ervaring binnen de kinderopvang met haar passie voor kinderen en beter slapen, zorgen ervoor dat Anneke een deskundige trainer is om jou als pedagogisch medewerker die handvaten te geven voor meer rust en slaap op jouw groep!

Ouderavond 'beter slapen op de opvang'.
 

Slapen is een thema wat veel ouders interessant vinden. Maar ook slapen op de opvang iets waar ouders zich best zorgen over kunnen maken.
 
Een ouderavond (online of live op locatie) met als thema slapen op de opvang is heel interessant voor ouders. 
 
In een uur durende bijeenkomst nemen we ouders mee in de wereld van slaap. We adviseren hoe ouders zich voor kunnen bereiden op her slapen op de opvang. Denk aan hun baby zelf in slaap leren vallen. We bespreken pedagogisch partnerschap, hoe kan de opvang in samenwerking met ouders zorgen dat een kindje goed slaapt op de opvang? tot waar reikt de verantwoordelijk van pedagogisch medewerkers? Het is een interactieve bijeenkomst met veel ruimte voor vragen en praktijkcasussen.
 

Klinkt dit interessant? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

Liefs, Anneke & Marijke
info@bureauvanslaap.nl0615046636

bottom of page