top of page

Mommy Friends, hét platform tegen eenzaamheid onder moeders!

Ruim 70% van de moeders met een kind onder de 5 jaar, mist een vriendin


Ruim 70%! Een snelle berekening leert ons dat dat gaat om ongeveer 275.575 moeders in Nederland.

Waarom is daar geen aandacht voor dachten Lisette en Karin, oprichters van Mommy Friends.


Moeders in eenzelfde situatie


Samen hebben Lisette en Karin het platform Mommy Friends opgericht. Hét vriendinnenplatform voor moeders. Alle moeders die behoefte hebben aan contact met andere moeders kunnen zich aanmelden. Na het invullen van een eigen profiel kun je via het matchingsysteem op zoek gaan naar moeders in je buurt. Je kan bijvoorbeeld filteren op je woonplaats en de leeftijd van de kinderen. Ook vind je er groepen. Zoals de groep tweelingmoeders, jonge moeders (<25 jaar) en alleenstaande moeders. Op die manier kun je moeder in eenzelfde situatie vinden.


Waarom je je als moeder soms ontzettend eenzaam kan voelen.


Het verhaal van Merel: “Wanneer je als vrouw zijnde graag zwanger wilt worden en dat uiteindelijk ook lukt, zitten de meeste gelijk op een roze wolk! Zo ook ikzelf. Naast de -bekende- kwaaltjes voelde ik me goed en dook ik gelijk de babywinkels in. Het mooiste ledikantje met het veiligste matras (want ja, je wilt het beste voor de kleine) zocht ik uit en ik was zo ontzettend blij toen ik eindelijk hét perfecte 1e kledingsetje kocht. De babykamer werd bekroond met een mooie muurschildering door onze oude overbuurvrouw en ik kon niet wachten tot mijn zoon er was! Ik kocht de mooiste kinderwagen die ik kon vinden en bereidde me goed voor op het moederschap. Althans, dat dacht ik, bleek achteraf.

Mijn vriendinnen, die zelf nog geen kinderen hadden, waren ook blij dat ik een baby kreeg en kwamen gezellig op kraamvisite om te knuffelen met de kleine.

Tijdens mijn verlof werd mijn wereld ineens heel klein. De vriendschap met mijn vriendinnen veranderde. Of eigenlijk, verdween. Nadat ze op kraamvisite waren geweest heb ik ze niet meer gezien. Die lieve foto’s van de kleine deelde ik al snel niet meer op de app. Het paste niet meer tussen de foto’s van mijn vriendinnen en hun stapavondjes. Zij gingen nog elk weekend stappen en ik met mijn kleine kon dat niet meer. Ik had er door de slapeloze nachten geen energie voor en trouwens ook geen zin meer in. Ik merkte dat onze werelden veranderden. In die tijd bracht ik veel tijd met mijn moeder door. Ze kon me veel leren over het moederschap en we praatten uren lang. Ze was, uiteraard, zelf ook moeder dus herkende ook de onzekerheid die ik had om bijvoorbeeld de kleine alleen in bad te doen. Wel merkte ik dat we uit een andere tijd kwamen. Goh, wat had ik graag met een vriendin, die ook moeder was, dit willen delen. Samen achter de kinderwagen naar het park. Of samen thee drinken. Kletsen over het moederschap, de gebroken nachten en onze irritaties delen over de mannen die door de huilende baby heen slapen, maar helaas, dat zat er niet in.


Langzaam bedacht ik me dat mijn roze wolk, waar ik na het zien van de positieve zwangerschapstest op was beland, verdwenen was. Waarom had niemand mij ooit verteld dat vriendschappen kunnen veranderen als je kinderen krijgt? Dat je op planeet mama ontzettend onzeker kan zijn, je alleen kan voelen? Dat planeet mama überhaupt bestaat!”


Het verhaal van Merel is er één van de vele ervaringen van moeders met jonge kinderen.


Lieke werd lid van het vriendinnenplatform en heeft een vriendschap via Mommy Friends gevonden.

Lieke: “Ik heb Kimberley 2 jaar geleden ontmoet via Mommy Friends, ze is inmiddels een van m’n beste vriendinnen. We spreken elkaar dagelijks, de grootste flauwe kul wordt regelmatig heen en weer gestuurd via spraakmemo’s, vooral als de mannen zich er mee gaan bemoeien. (Die trouwens ook echte maatjes zijn geworden van elkaar) Ik hoop voor alle mama’s dat ze zo’n vriendschap vinden!”


Over Mommy Friends:


Karin en Lisette zijn beide moeder van 2 kinderen en hebben in 2020 samen Mommy Friends opgericht. “Hoe fijn is het om samen lief en leed te kunnen delen betreffende het moederschap.”


Van 2021 t/m 2024 word Mommy Friends gesteund door het Oranje Fonds en KPN Mooiste Contact Fonds.


Wil je meer weten, neem gerust een kijkje op de website van Mommy Friends en meld je aan!


Copyright: MvdL fotografie willen vermelden en kleding: Glad Fashion


499 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page