top of page

Peuters en slechter slapen; de peuterpuberteit


Help, mijn peuter slaapt slecht, is dit de peuterpuberteit?


HELP, Mijn peuter slaapt ineens slecht:

+ Weigert overdag het slaapje;

+ Voert altijd een strijd bij het naar bed gaan (bedtijdbattle);

+ Maakt een strijd over alles, zoals eten & tandenpoetsen;

+ Is altijd heel vroeg wakker in de ochtend;

+ Wil alleen met mijn aanwezigheid willen inslapen;

+ Komt in de nacht bij mij in bed liggen;

+ Slaapt alleen 's nachts weer in met een flesje.Steeds meer strijd bij het slapen met je peuter

Rond de 2 jaar is je peuter zich steeds meer bewust van zijn eigen-ik. Herkenbaar misschien dat je kindje steeds meer de strijd met je aangaat? Door zich af te zetten, ontdekt je kindje de mogelijkheden en grenzen van zijn eigen wilskracht en vermogen.

Dit is meestal ook van invloed op het slaapgedrag.


In ons 4 weken durende Peuterprogramma zorg ik er samen met ouders voor dat er weer rust in huis komt en minder strijd is. En dat werkt niet alleen door op het slapen, maar op het hele gedrag. En dat uiteraard op een liefdevolle manier.


Onderdeel van het programma is Pam de Pinguïn, de slaaptrainer van Zazu. Zazu vroeg mij een blog te schrijven over mijn oprechte ervaringen met Pam de slaaptrainer. En in deze blog deel ik ook heel veel waardevolle tips. Lezen dus!


Je kan de blog lezen op de website van Zazu:


Meer weten hoe ik het slaapgedrag van jouw peuter kan verbeteren? Stuur me gerust een PB.

P.s. Doordat Zazu mijn blog vertaald heeft uit het Engels, is de schrijfstijl misschien iets anders dan je van mij gewend bent.


Zet hem op,

Lieve groetjes, Marijke

Bureau van slaap

06 15 04 66 36

' Ik ben Marijke Smeding, founder van Bureau van slaap en gecertificeerd kinderslaapcoach voor kindjes van 0-4 jaar. Ook ben ik trotse moeder van 2 kinderen en naast slaapcoach voor baby en kind ook ervaringsdeskundige. Samen met mijn team helpen wij 95% van de gezinnen succesvol naar meer slaap, met onze liefdevolle aanpak. Bureau van slaap kijkt altijd eerst overkoepelend wat het lekker slapen in de weg staat en werkt met ouders aan de oorzaak van het slaapgedrag. Wij zijn succesvol met onze methodiek en staan bekend om onze liefdevolle aanpak, zonder je kindje te laten huilen.


Dus doet jouw kindje alleen maar korte slaapjes van 20 tot 30 minuten, de zogenoemde hazenslaapjes? Of wordt jouw kindje altijd om 5:00u wakker en is dus een echte vroege vogel? Slaapt jouw kindje niet door en heeft je baby nog veel nachtvoeding nodig? Valt je baby niet zelf in slaap?
Neem vrijblijvend contact met ons op of plan een gratis kennismakingsgesprek.'

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page