top of page

Maatwerk op basis van jouw opvoedstijl


In mijn praktijk zie ik veel verschillende gezinnen en ieder gezin heeft ook weer zijn eigen voorkeur voor de manier van opvoeden van hun kindje: de opvoedstijl. Omdat ik werk met een overkoepelende aanpak, kijk ik naar meer dan het slapen alleen. Ik kijk bijvoorbeeld ook naar het karakter van het kindje en of het prikkelgevoelig is. Maar ook heel belangrijk; ik kijk ook naar jullie als ouders, jullie persoonlijke situatie en welke opvoedstijl of ouderschapsstijl jullie nastreven.


Kiezen jullie heel bewust voor natuurlijk ouderschap (attachment parenting) en je wil je kindje leren doorslapen? Dan wil je hem niet alleen laten. Maar bij hem te blijven en hem te begeleiden bij het leren slapen door responsief en liefdevol te zijn. Dat past uitstekend binnen mijn methodiek.


Ik maak een uitgebreide analyse waarin alle factoren zoals jullie bedtijdritueel en jullie dagelijkse routine meeneem. Maar ook voeding en prikkelverwerking. En uiteraard kijk ik naar de juiste slaaphoeveelheid, slaapuren en slaapspreiding van jullie kindje. Vervolgens stem ik het volledig af op jullie persoonlijke voorkeur voor ouderschapsstijl. Dát is maatwerk.


De methodiek waarmee ik werk is een liefdevolle methode waarbij je je kindje zo min mogelijk laat huilen. Door responsief te reageren en je kindje niet alleen te laten, is de methode bijzonder liefdevol. Maar deze methodiek kan ik geheel personaliseren op jullie voorkeuren en de stappen kunnen dan ook zo snel of langzaam mogelijk genomen worden als jullie willen.


Op die manier is elke analyse en dus elk plan uniek en afgestemd op jullie kindje en jullie situatie. Omdat ik kennis heb van veel verschillende methodes en ouderschapsstijlen is een traject bij mij dus altijd maatwerk. En dus ook duurzamer en succesvoller.


Benieuwd naar mijn liefdevolle methodiek? Ik kan jullie daar als gecertificeerde kinderslaapcoach bij helpen met een slaapanalyse en slaapplan op maat.


Lieve groetjes,

Marijke Smeding

06 15 04 66 36

Meer lezen over slaap? Vraag dan nú de gratis slaaptips aan

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page