Peuterpuberteit en slapen


HELP, Mijn peuter:

+ Weigert overdag het slaapje;

+ Voert altijd een strijd bij het naar bed gaan (bedtijdbattle);

+ Maakt een strijd over alles, zoals eten & tandenpoetsen;

+ Is altijd heel vroeg wakker in de ochtend;

+ Wil alleen met mijn aanwezigheid willen inslapen;

+ Komt in de nacht bij mij in bed liggen;

+ Slaapt alleen 's nachts weer in met een flesje.Rond de 2 jaar is je peuter zich steeds meer bewust van zijn eigen-ik. Herkenbaar misschien dat je kindje steeds meer de strijd met je aangaat? Door zich af te zetten, ontdekt je kindje de mogelijkheden en grenzen van zijn eigen wilskracht en vermogen.

Dit is meestal ook van invloed op het slaapgedrag.


In mijn 4 weken durende Peuterprogramma zorg ik er samen met ouders voor dat er weer rust in huis komt en minder strijd is. En dat werkt niet alleen door op het slapen, maar op het hele gedrag. En dat uiteraard op een liefdevolle manier.


Onderdeel van het programma is Pam de Pinguïn, de slaaptrainer van Zazu. Zazu vroeg mij een blog te schrijven over mijn oprechte ervaringen met Pam de slaaptrainer. En in deze blog deel ik ook heel veel waardevolle tips. Lezen dus!


Je kan de blog lezen op de website van Zazu:

https://www.zazu-kids.nl/pam-de-slaaptrainer-peuter-bedtijd/?lang=nl


Meer weten hoe ik het slaapgedrag van jouw peuter kan verbeteren? Stuur me gerust een PB.

P.s. Doordat Zazu mijn blog vertaald heeft uit het Engels, is de schrijfstijl misschien iets anders dan je van mij gewend bent.


Zet hem op,

Lieve groetjes, Marijke

Bureau van slaap

marijke@bureauvanslaap.nl

06 15 04 66 36


Recente blogposts

Alles weergeven
Ik ben Marijke Smeding, founder van Bureau van slaap en gecertificeerd kinderslaapcoach voor kindjes van 0-4 jaar. Ook ben ik trotse moeder van 2 kinderen en naast slaapexpert ook ervaringsdeskundige. 
Bureau van slaap werkt volgens de gerenommeerde Droomritme-methodiek; door overkoepelend te kijken wat het lekker slapen in de weg staat en dat bij de oorzaak aan te pakken, kan Bureau van slaap het slaapgedrag van 95% van de kinderen duurzaam verbeteren. Zonder huilen!
  • Instagram

Volg me op Instagram

voor GRATIS tips

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

©2019 Bureau van slaap |  Disclaimer & cookies Algemene voorwaarden  |   Privacy beleid