Peuterpuberteit en slapen


HELP, Mijn peuter:

+ Weigert overdag het slaapje;

+ Voert altijd een strijd bij het naar bed gaan (bedtijdbattle);

+ Maakt een strijd over alles, zoals eten & tandenpoetsen;

+ Is altijd heel vroeg wakker in de ochtend;

+ Wil alleen met mijn aanwezigheid willen inslapen;

+ Komt in de nacht bij mij in bed liggen;

+ Slaapt alleen 's nachts weer in met een flesje.Rond de 2 jaar is je peuter zich steeds meer bewust van zijn eigen-ik. Herkenbaar misschien dat je kindje steeds meer de strijd met je aangaat? Door zich af te zetten, ontdekt je kindje de mogelijkheden en grenzen van zijn eigen wilskracht en vermogen.

Dit is meestal ook van invloed op het slaapgedrag.


In mijn 4 weken durende Peuterprogramma zorg ik er samen met ouders voor dat er weer rust in huis komt en minder strijd is. En dat werkt niet alleen door op het slapen, maar op het hele gedrag. En dat uiteraard op een liefdevolle manier.


Onderdeel van het programma is Pam de Pinguïn, de slaaptrainer van Zazu. Zazu vroeg mij een blog te schrijven over mijn oprechte ervaringen met Pam de slaaptrainer. En in deze blog deel ik ook heel veel waardevolle tips. Lezen dus!


Je kan de blog lezen op de website van Zazu:

https://www.zazu-kids.nl/pam-de-slaaptrainer-peuter-bedtijd/?lang=nl


Meer weten hoe ik het slaapgedrag van jouw peuter kan verbeteren? Stuur me gerust een PB.

P.s. Doordat Zazu mijn blog vertaald heeft uit het Engels, is de schrijfstijl misschien iets anders dan je van mij gewend bent.


Zet hem op,

Lieve groetjes, Marijke

Bureau van slaap

marijke@bureauvanslaap.nl

06 15 04 66 36


480 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven