Middagslaapje na 17:00 uur 's middags


Laat je kindje, ouder dan 6 maanden, niet na 17:00 uur in de middag nog slapen. Dit belemmert de opbouw van slaapdrang (aanmaak melatonine, die zorgt dat je moe wordt) naar de nacht. Je kindje bouwt dan niet genoeg slaapdrang op om een lang blok slaap aaneen te slapen, wanneer hij weer rond bijvoorbeeld 19:00 uur of 19:30 uur naar bed gaat.


Volg je de wakkertijden van de Droomritme- methode© en brengt de laatste wakkertijd je op een bedtijd van vóór zessen? Dan wil je je kindje een extra slaapje in de vorm van een -kort- slaapje einde van de middag. Dat laatste slaapje is dan een powernap. Maar heel belangrijk: maak je kindje dan uiterlijk om 17:00 uur wakker!

201 keer bekeken0 reacties
Ik ben Marijke Smeding en gecertificeerd kinderslaapcoach voor kindjes van 0-4 jaar. Ik ben bezig met een Master om binnenkort ook kindjes tot 10 jaar te kunnen begeleiden.
 
Trotse moeder ben ik van 2 kinderen en naast slaapexpert ook ervaringsdeskundige. 
Ik werk volgens de gerenommeerde Droomritme-methodiek; door overkoepelend te kijken wat het lekker slapen in de weg staat en dat bij de oorzaak aan te pakken, kan ik het slaapgedrag van 95% van de kinderen duurzaam verbeteren. Zonder huilen!
  • Instagram

Volg me op Instagram

voor GRATIS tips

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

©2019 Bureau van slaap |  Disclaimer & cookies Algemene voorwaarden  |   Privacy beleid