De kracht van de wakkertijden


Die wakkertijden;  wat is dat nou precies?


Zoals je waarschijnlijk weet werk ik volgens de Droomritme-methodiek©; door eerst in te zoomen op de oorzaak van slecht slapen, kan de beste slaapaanpak bepaald worden. Pas dán creëer je een duurzame slaapbasis specifiek voor jouw kindje, wat zorgt voor meer (slaap)rust en regelmaat.


Droomritme werkt: duizenden ouders gingen je de afgelopen tien jaren al voor. De methodiek is ontwikkeld door Stephanie Molenaar; slaapdeskundige en auteur van inmiddels tien boeken. Zorgverleners hebben haar hierbij ondersteund. Ziekenhuizen, artsen, consulenten, osteopaten, lactatiedeskundigen en ook het Consultatiebureau raden deze methode aan. De methode is geschikt vanaf een paar weken oud tot 4 jaar. Het is een methodiek zonder je kindje te laten huilen en gericht op slaapvorming in plaats van slaaptraining.


Een van de belangrijke onderdelen van deze methodiek is dat ik werk met zogenoemde wakkertijden.

Geen strakke slaapschema's, maar inspelen op de natuurlijke ritmes van je kindje.


Hiermee pak je de juiste slaapwindows. Dat brengt goede slaap, voorkomt oververmoeidheid en stelt een goede slaapgewoonte in. Goede slaap is voldoende slaap + afgeronde slaapcycli omdat alle slaapfasen doorlopen moeten worden voor een goed herstel. Hoeveel slaap voldoende is, is persoonlijk maar er zijn wel gemiddelden die per leeftijd kunt verschillen. Iets eronder of erboven kan dus. Naast die hoeveelheid telt dus ook of een cyclus is afgerond en of de slaap goed is gespreid.


De wakkertijden zijn maximale tijden en kort vooral de wakkertijd naar het volgende slaapje wat in als een slaapje kort of helemaal niet is geweest. Zo ontstaat vanzelf het ideale ritme wat bij jouw kindje hoort, want je speelt met die ritmes dus in op de natuurlijke ritmes in het lichaam.


Wil je weten welke wakkertijden ik adviseer voor jouw kindje? Je kan ze vinden in de 'gratis slaaptips' op mijn website. Kom je er toch niet helemaal uit, neem dan gerust even contact met mij op.


Lieve groetjes, Marijke

06 15046636

marijke@bureauvanslaap.nl

www.bureauvanslaap.nl

342 keer bekeken0 reacties
Ik ben Marijke Smeding en gecertificeerd kinderslaapcoach voor kindjes van 0-4 jaar. Ik ben bezig met een Master om binnenkort ook kindjes tot 10 jaar te kunnen begeleiden.
 
Trotse moeder ben ik van 2 kinderen en naast slaapexpert ook ervaringsdeskundige. 
Ik werk volgens de gerenommeerde Droomritme-methodiek; door overkoepelend te kijken wat het lekker slapen in de weg staat en dat bij de oorzaak aan te pakken, kan ik het slaapgedrag van 95% van de kinderen duurzaam verbeteren. Zonder huilen!
  • Instagram

Volg me op Instagram

voor GRATIS tips

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

©2019 Bureau van slaap |  Disclaimer & cookies Algemene voorwaarden  |   Privacy beleid